2024. május 3. - Tímea, Irma

Hétezer méterről zuhant a hegymászó

Hétezer méteres magasságból zuhant gleccserhasadékba szerdán a pakisztáni Nanga-Parbat hegyen egy dél-tiroli olasz hegymászó, és semmi esély sincs a megmentésére, mert ebben a magasságban olyan ritka a levegő, hogy nem szállhatnak fel mentőhelikopterek a
2008. július 16. szerda 22:41 - Hírextra
A 38 éves Karl Unterkircher két társával együtt próbálta meghódítani a Nyugati-Himalája legmagasabb hegycsúcsát, a pakisztáni Kasmírban emelkedő 8125 méteres Nanga-Parbatot, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. A tragédia ellenére társai kénytelenek folytatni a csúcstámadást, mert visszafelé nem mehetnek ugyanazon az útvonalon, amelyen fölfelé kapaszkodnak, s társuk hófödte holttestét amúgy sem látják.

A szakadékba zuhant Unterkirchert az alpinizmus új csillagának nevezte a világ legismertebb hegymászója, az ugyancsak dél-tiroli Reinhold Messner, aki 1970-ben ugyanezen a hegyen vesztette el egy lavinában akkor 23 éves öccsét, Günthert. Földi maradványait csak pár éve adta elő egy gleccser. A Nanga-Parbat lábánál találtak holtan 2003-ban egy tisztázatlan körülmények között meghalt 30 éves magyar férfit is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tihamer
2008. július 17. 16:40
Mégis, hogy lehet ekkora marhaságot leírni?! Ha már az újságíró (fordító) ennyire gyengeelméjű, legalább a szerkesztő lehetne írástudó. Nincs olyan hegy a Földön, amelyről 7000 métert lehetne zuhanni, de szerintem ez egy közepes képességű óvodás számára is nyilvánvaló. Hétezer méteres magasságban a hegymászó egy gleccserszakadékba zuhant - zuhant mondjuk 20-30-50 métert, vagy akár többet is, erről nem szól a hír.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását