2024. április 30. - Katalin, Kitti

Diplomát osztottak a katonáknak

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem végzős hallgatóinak kibocsátó ünnepségére idén először az eddigiektől eltérő, látványosabb keretek között kerül sor július 18-án Budapesten, az egyetem Üllői úti kampuszán.
2008. július 16. szerda 22:26 - Hírextra
A hagyományteremtő szándékkal, új formában megtartandó, felemelő hangulatú rendezvényen Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, valamint magas rangú katonai, politikai és rendészeti vezetőkkel együtt idősebb kollégáik és a családjaik köszöntik a végzősöket.

A mostanihoz hasonló nagyságrendű kibocsátó ünnepséget az idén 200. évfordulóját ünneplő magyar katonai felsőoktatásban – a hagyományos tisztavatásokat kivéve – még nem szerveztek.

A rendezvény ünnepélyességét emeli, hogy a 456 végzős hallgató, jogállásának megfelelően egyenruhában, illetve – idén először – talárt viselve köszön el az intézménytől.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanári és hallgatói közössége egyúttal ezen ünnepség keretében kíván hivatalosan is búcsút venni az Üllői úti bázistól, ugyanis a jövő tanévtől kezdve az összes kar egy helyen – a Hungária körúti kampusz területén – folytatja működését.

Kiadó: Honvédelmi Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását