2024. július 20. - Illés

Kolonicsért lapátolnak

A Magyar Kajak-kenu Szövetség visszakérte a nemzetközi szövetségtől a pekingi olimpiára megszerzett, de fel nem használt kenus kvótákat, melyeket nagy valószínűséggel vissza is kap. Kolonics György halála miatt vélhetően három új versenyző kerül a pekingi
2008. július 16. szerda 22:11 - Hírextra
Hogy pontosan kik lesznek ezek, Kolonics páros társa, Kozmann György döntése, illetve a szövetségi kapitánnyal, Angyal Zoltánnal történő egyeztetése után derül ki, csütörtökön.

Ugyanezen a napon kezdődik Szegeden az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság, melynek szerdai sajtótájékoztatóján Baráth Etele, a sportági szövetség elnöke azt próbálta megértetni a láthatóan visszafogott és megrendült fiatal versenyzőkkel, hogy a következő négy nap a tragédia ellenére róluk szól majd.

"Azzal foglalkozzatok, amire készültetek, tiszta szívvel, akarattal küzdjetek önmagatok miatt, és Kolonicsért is" - mondta az elnök.

Nagy László, az U23-as csapat vezetőedzője azoktól vár jó eredményt, akik a felnőttek között is bizonyítottak már. Így a kenus Sáfrán-testvérektől és Voleintől, a férfi kajakosoknál a Tóth, Paumann és a Papp, Szalay duótól, a nőknél pedig Csipestől és a Medveczky, Faldum párostól. Az ifjúságiakat irányító Weisz Róbert visszafogottabb volt, ő azt mondta, ha szakáganként egy-egy meg még valahol egy, azaz összesen négy aranyérmet szereznének, már elégedett lenne.

A szegedi Maty-éren az Eb csütörtökön 8 órakor kezdődik az előfutamokkal, a pénteki program is hasonlóan alakul, míg szombaton az 1000 (9-től az ifi, 15 órától az U23-as), vasárnap pedig az 500 (9 órától az ifi, 14 órától az U23-as) méteres döntőket rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását