2024. április 29. - Péter

Színháztechnikusi képzés indul

Színháztechnikusi képzés indul szeptembertől a Békés Megyei Jókai Színház által alapított Fiatal Színházművészeti Tanodában - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel kedden.
2008. július 15. kedd 17:17 - Hírextra
Fekete Péter elmondta: a napokban jóváhagyta a szaktárca a színháztechnikusi képzés szakmai leírását és a központi programot, ez már megjelent a Magyar Közlönyben is, így szeptembertől elindulhat a kétéves képzés Békéscsabán.

A Fiatal Színházművészeti Tanodának nem ez az első kezdeményezése, hiszen az elmúlt esztendő óta már tanulnak a design szakon a jövendő díszlettervező asszisztensek, kelléktervezők, jelmezvarrók és díszletfestők.

Az új szakon pedig fény-, hang- és színpadtechnikusokat képeznek, akik a direktor szerint nemcsak Magyarországon, de egész Európában munkát találhatnak maguknak.
Fekete Péter kijelentette: egy színházi üzem működtetéséhez jól képzett technikai és kiszolgáló személyzetre van szükség. Példaként említette, hogy a Jókai színház egy-egy tájelőadást 6-8 fő kiszolgáló személyzettel működtet. Ugyanezt a darabot az angolszász rendszerben képzett stage managerekkel kiszolgálva 2 fővel lehet utazatni. Ez nagymértékben befolyásolja a produkciós költségeket és a darab eladhatóságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását