2024. május 2. - Zsigmond

Meghalt a magyar katona - hol volt a parancsnok?

A Magyar Nemzet információi szerint nem volt Afganisztánban a magyar Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) parancsnoka, amikor szombaton egy újabb magyar tűzszerész vesztette életét a közép-ázsiai országban.
2008. július 15. kedd 08:53 - Hírextra
A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Simon Attila parancsnok szabadságát tölti és addig helyettese Sándor Tamás alezredes tökéletesen alkalmas a magyar tábor irányítására - írta a napilap.

A Magyar Nemzet információi szerint több panasz is érkezett Simon Attila ellen, és azért hívták haza, hogy jelentést készítsen az afganisztáni magyar tábor helyzetéről. A lap értesülései szerint a parancsnokot egy ideig nem is küldik vissza a műveleti területre.

Eközben a keddi Magyar Hírlap arról írt, hogy a NATO elfogadja, ha Magyarország úgy határoz, többet nem vesz részt Afganisztánban tűzszerészi munkában. Szekeres Imre szakminiszter szombaton azt mondta, egyelőre csak a két halálos eset kivizsgálásáig függesztik fel a magyar tűzszerészek tevékenységét - tette hozzá a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását