2024. április 25. - Márk

Kiemelt jelentőséget kell továbbra is fordítani az élelmiszerválság megoldására

Alain Joyandetnek, a francia együttműködésért és fejlesztésért felelős miniszternek, az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságában a 2008. július 15-i ülésen elhangzott felszólalására Dobolyi Alexandra, az Európai Parlament Fejlesztési Bizottságának szoc
2008. július 15. kedd 21:44 - Hírextra
- Üdvözlendőnek tartom, hogy a francia elnökség is fontos és kiemelt feladatának tartja a millenáris fejlesztési célok megvalósítását, az eddig elért eredmények megtartását és továbbfejlesztését. Egyetértek azzal is, hogy a jelenlegi helyzetben kiemelt jelentőséget kell továbbra is fordítani az élelmiszerválság megoldására, illetve a- különösen a fejlődő afrikai országokat sújtó - szegénység enyhítésére. Fontos feladat a mezőgazdasági termelés növelése, az ezt akadályozó és gátló spekulációs törekvések felszámolása.

Ugyanilyen fontosságú a világot fenyegető klímaváltozás elleni küzdelem is, és bizakodásra adhat okot a G8-ak ebben a kérdésben kialakított álláspontja is. Ugyanakkor a képviselő asszony ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a hosszú távú célok kétségtelenül fontos megfogalmazásán túlmenően feltétlenül törekedni kell a rövid távú eredmények elérésére, a halaszthatatlan intézkedések meghozatalára is.

A francia miniszter által elmondott migrációs politikával kapcsolatos problémakörre Dobolyi Alexandra kifejtette, hogy a migrációs és fejlesztési politika kiegyenlítése és összhangja között sok tennivaló akad még, de feltétlenül támogatható az az álláspont, miszerint az Európában megszerzett tudás otthoni kamatoztatását segíteni kell. A képviselő asszony álláspontja szerint a kérdéses országokba történő beruházások további ösztönzése, különböző munkahelyteremtő programok, a helyi kormányzatokkal kialakított együttműködés, a gazdasági partnerségi megállapodások, a termelési és tudományos tapasztalatok átadása, nagymértékben segíthetnének a probléma megoldásában.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását