2024. április 29. - Péter

Ebéd a rászoruló gyermekeknek

Idén nyáron is pályázati segítséggel ebédelhetnek az észak-borsodi Kazincbarcikán élő, rászoruló gyerekek, az önkormányzat ugyanis pályázati támogatással több mint négymillió forintot költ a nyári étkeztetésre - mondta Maros Éva, az önkormányzat szóvivőj
2008. július 15. kedd 21:38 - Hírextra
Az önkormányzat segítségével így a tanítási szünetben is meleg ételhez juthatnak a gyerekek - fejtette ki a szóvivő.
Hozzátette: pályázati segítséggel biztosították az étkeztetéshez szükséges anyagi forrást. Kazincbarcikán a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek 23 százaléka után igényelhetett az önkormányzat támogatást. Ez azt jelenti, hogy 395 gyerek részesülhet úgynevezett szociális étkeztetésben harminc munkanapon keresztül augusztus 8-ig - részletezte.

Beszámolt arról, hogy a már hagyományos nyári gyermekétkezetésre idén összesen négymillió 147 ezer forintot kaptak, amelyből változatos étrendet állíthatnak össze. A Pollack Mihály Általános Iskola főzőkonyháján készítik el az ebédet. Fontos szempont volt, hogy szerepeljen az összeállításban gyümölcs és édesség is - fűzte hozzá.

Azt is elmondta, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők közül választották ki az intézményvezetők, osztályfőnökök, gyermekvédelmi felelősök a szociálisan rászorulókat. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő óvodások negyven, az általános iskolásoknak pedig ötven százaléka jutott ezáltal nyáron ingyen ebédhez Kazincbarcikán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását