2024. május 3. - Tímea, Irma

Indulhat a Porto

A berni székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette, hogy az FC Porto indulhat a labdarúgó Bajnokok Ligája 2008/09-es idényében.
2008. július 15. kedd 15:33 - Hírextra
A testület egyúttal elutasította két másik portugál klub, a Benfica és a Vitoria Guimaraes az irányú keresetét, hogy az FC Portót a korábbi vesztegetési ügyek miatt zárják ki az európai futball csúcssorozatából. A határozat kedden még csak a CAS internetes honlapján jelent meg, a hivatalos bejelentés a Reuters szerint később várható.

A Porto-ügy az után került a Sportdöntőbíróság elé, hogy a portugál együttes két, említett riválisának elöljárói megfellebbezték az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) másodfokú testületének júniusban hozott, hasonló tartalmú határozatát.

Az UEFA fegyelmi bizottsága korábban azért zárta ki a portói csapatot a BL-ből, mert a nemzeti szövetség fegyelmi testülete május elején hat pontot levont a klubtól, mivel a 2003/04-es bajnoki szezonban játékvezetőket vesztegetett meg, illetve erre tett kísérletet. Az UEFA szabályzata szerint ugyanis olyan egyesület, amely manipulációval került összefüggésbe, nem indulhat a legrangosabb kontinentális sorozatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását