2024. április 27. - Zita

Vihar, riasztás

Országszerte több mint 140-szer riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt, az esetek többségében fákat döntött ki az erős szél, de a betörő víz is gondokat okozott; személyi sérülés sehol nem történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgat
2008. július 14. hétfő 12:45 - Hírextra
Jellemzően a nyugati, délnyugati országrészben tombolt a vihar, amely Zala, Veszprém, Somogy, Fejér és Pest megyét érintette - mondta Szentes György, hozzátéve, hogy senkit nem kellett kitelepíteni.

A Fejér megyei Soponyán egy ház kéményét bontotta meg a szél. Balatonlellén a mólón lévő étteremsorra zúdult be a víz, Balatonkenese belterületén pedig a vihar fákat döntött a sínekre, ezért 30 percig szünetelt a vasúti forgalom.

Veszprémben a fakidőléseken és vízbetöréseken kívül két tűzeset történt: Pécselyen és Balatoncsicsón villám csapott egy-egy házba, a tüzet eloltották, személyi sérülés itt sem történt - közölte Szentes György.

A megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Wiborni József tájékoztatása szerint a házak tetőszerkezete és beépített tetőtere leégett; Pécselyen a kár mintegy ötmillió forintra tehető, Balatoncsicsón még tart a kárfelmérés.

Somogyban fákat döntött ki a 90-100 kilométer erősségű szél, pincéket öntött el a víz - közölte Pfeifer Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Az MTI a térségben lakóktól úgy értesült, hogy több helyen nem működtek a mobiltelefonok, Tabon pedig áramszünet volt. A Balaton térségében másodfokú, azaz a legmagasabb szintű a viharjelzés.

A dél-borsodi Bogácson több ház tetőszerkezete megsérült a viharban - mondta Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: több villanyoszlop is kidőlt a vihar hatására Mezőkövesd és Bogács között. Az elsődleges adatok szerint lakóház is megsérült és nincs áramszolgáltatás ezen a területen.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a VIII. kerületi Gutenberg téren lévő művelődési ház pincéjében 60 centiméter magasan áll a víz, itt jelenleg is dolgoznak a tűzoltók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását