2024. május 9. - Gergely

Rekonstruált vadászház

A vadászati évadnyitóra befejeződik a vadászház rekonstrukciója a Zala megyei Szentpéterföldén; a kastélyt az eredeti jellegét, hangulatát megőrizve újítják fel - mondta el Feiszt Ottó, a Zalaerdő vezérigazgatója az MTI-nek. Az országban Zala megyén kívül
2008. július 14. hétfő 16:37 - Hírextra
A zalai dombság közepén elhelyezkedő, erdei fenyőből készült, boronafalú épület eredetileg egy soproni iparos és kereskedelmi kiállítás pavilonja volt. A bontásra ítélt építményt a kiállítás végén az Esterházy hercegi hitbizomány vásárolta meg és szentpéterföldi erdőmestere, a romantikus erdei környezetbe illő megjelenése miatt, vadászházi célra hozatta Zalába.

A vadászkastély építése 1926-ban fejeződött be Szentpéterfölde határában. A vadászterem belső falára elsőként József főherceg írta fel - főként az általa elejtett - szarvasbikák fontosabb adatait: mikor, milyen testsúlyú, mekkora trófeájú bőgő bikát lőtt. A felújítás után keretbe foglalva, szinte képként kerül vissza a falra az eredeti burkolat megőrzött darabja.

Feiszt Ottó megjegyezte: az épületet 1992-ben a tulajdonos Zalaerdő Zrt. új épületrésszel bővítette ki, idén pedig - az eredeti állapot lehető legjobb megtartása mellett - sor kerül a teljes felújításra

A kastélyban tizenkét vendég fogadására alkalmas, első osztályú, korszerűen felszerelt kétágyas szobákat, apartmanokat alakítanak ki.

A szakértők által előírtak szerint az eredeti épülettel harmonizáló burkolatot kap a bővítés külső fala, megerősítik az épület szerkezetét, kicserélik a tetőgerendákat és a cserepezést. Fontos volt az épület vázszerkezetének kiegyenlítése, amit úgy kellett elvégezni, hogy a vadászház a következő évtizedekben is stabilan állhasson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását