2024. május 16. - Mózes, Botond

183. Anna-bál Füreden

A teljesen megújult, klimatizált Anna Grand Hotel ad helyet július 26-án a 183. balatonfüredi Anna-bálnak. A szervezők szerint várhatóan 250-300 vendég vesz majd részt a bálon, és még legalább 1500-2000 fő a kísérőrendezvényeken
2008. július 4. péntek 16:49 - Hírextra
A bál fővédnöke idén Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter lesz.
A kísérőrendezvények közül kiemelkedik a "Balatoni szívhalászat", amelyet a bált megelőző napon, július 28-án tartanak majd a tóparti városban Krúdy Gyula novellája alapján. Hagyományos délutáni program lesz a bál napján az előző év bálkirálynőjének hintós sétakocsikázása a városban.

A Kisfaludy Színpadon korabeli műsorok, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget, 18 órától a Városi Koncert Fúvószenekar ad műsort a Gyógy téren, a Kossuth forrásnál.

A bált követő napon, vasárnap délelőtt a bálkirálynő és udvarhölgyei bemutatkoznak a közönségnek, majd lovas huszárkísérettel végigkocsikáznak a városon.
Az Anna-bál keretében idén 6. alkalommal adják át Kiss Ernő-díjat, a honvéd tábornok herendi porcelánszobrát. A szobrot olyan személy kapja, aki sokat tett és tesz a városért.

A bálon szakmai zsűri választja majd ki a 10 legszebb hölgyet; a bál szépe választást követően pedig a hagyományoknak megfelelően Erisz aranyalmájával jutalmazzák a bál királynőjét, két udvarhölgye pedig herendi vázát kap majd ajándékba.

Az est folyamán "Éjféli Anna-idézés" címmel zenés irodalmi összeállítást láthatnak a bál résztvevői Vándorfi László rendezésében, Kubik Anna, Götz Anna, Ráckevei Anna, Blaskó Péter színművészek részvételével.

A rangos társadalmi eseményt a Duna Televízió immáron második alkalommal élőben közvetíti, több helyszínről történő bejelentkezéssel.

A 183. Anna-bál vacsorájának négyfogásos menüjében található többek között avokádós füstölt lazac, saját májával töltött libacombrolád valamint fácán erőleves medvehagymás kacsamellhús-galuskával.

Az Anna-bállal egy időben egy magas színvonalú kulturális rendezvénysorozatnak is otthont ad a város: a FüredFest várja színvonalas, igényes irodalmi, színházi műsoraival az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását