2024. április 26. - Ervin

Fellebbez a kizárt polgármester

A Fidesz megfelelő szerveinél fellebbez a pártból történt kizárásáról hozott döntés ellen Csáki Zsigmond, Heves polgármestere; erről hétfőn maga Csáki Zsigmond tájékoztatta az MTI-t.
2008. július 14. hétfő 10:36 - Hírextra
A fellebbezés célja, hogy olyan döntés szülessen a Fidesz életében, ami megfelel a jogállamiság követelményeinek és a szövetség alapszabályának - szerepel a polgármester közleményében.
Csáki Zsigmond szerint a Fidesz Heves megyei választmánya elnökségének működése és döntése alapszabály-ellenes, így nem fogadható el. Annál is inkább - tette hozzá -, mert a döntés több szabálytalanságot tartalmaz.

A Fidesz Heves megyei elnöke, Balázs József július 7-én tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt megyei választmányának elnöksége kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét.

Az akkori indoklás szerint az érintettek "figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást" - írta akkor közleményében Balázs József. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz országos választmánya korábban határozatban foglalt állást az egészségügyi intézmények köztulajdonban tartása mellett.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Ugyanakkor Csáki tagja a Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely hevesen ellenzi a Heves Megyei Kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HospInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Magyar István korábban az MTI-nek azt mondta, igazságtalannak és érthetetlennek tartja a döntést, ezért fellebbezést kíván benyújtani a párt felsőbb fórumainál.

Csáki Zsigmond annyit közölt, hogy családjával külföldi szabadságát tölti és hazatérte után kíván reagálni a történtekre.

A Heves megyei választmány elnöksége korábban azt a kezdeményezést is megtárgyalta, ami Herman István füzesabonyi választókerületi elnök kizárását indítványozta.

Ellene az volt a vád, hogy illetéktelenül beleszól a Fidesz hevesi szervezetének ügyeibe. Az elnökség ezt nem látta bizonyítottnak, ezért Herman István esetében a kizárási indítványt elutasították.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását