2024. április 20. - Tivadar

Brüsszelben a kormány jelentése

A hétfői Magyar Nemzet információi szerint megérkezett Brüsszelbe az a jelentés, amelyben a a magyar kormány beszámol az úgynevezett schengeni alap felhasználásáról, egyebek mellett az alap terhére történt vízágyúvásárlásról.
2008. július 14. hétfő 08:06 - Hírextra
A június 30-i határidő után néhány nappal, pénteken érkezett meg az Európai Bizottsághoz az az "átfogó jelentés", amelyet a magyar kormány küldött annak alátámasztására, hogy mit vásárolt a schengeni alapból. A bizottságnak fél éve van arra, hogy értékelje a jelentést, a végső határidő 2009. január 11-e - tájékoztatta a napilapot Michele Cercone, az igazságügyi biztos szóvivője.

Az újság rámutatott, hogy Magyarország egyebek mellett három vízágyút vásárolt Izraelből az uniós schengeni alap terhére, annak ellenére, hogy az eszközök beszerzésének terve nem szerepelt az Európai Bizottság által 2006. decemberében jóváhagyott anyagban.

Annak ellenére, hogy a bizottság tájékoztatása szerint a magyar jelentés már megérkezett Brüsszelbe, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztálya pénteken azt hangsúlyozta, hogy még nem zárták le a pénzügyi elszámolást a vízágyúk ügyében - tette hozzá a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását