2024. március 29. - Auguszta

Ötkulcsos ÁFA?

Matolcsy György volt gazdasági miniszter szerint ötkulcsos forgalmi adóra és egykulcsos személyi jövedelemadóra van szükség Magyarországon.
2008. július 14. hétfő 08:03 - Hírextra
A Fidesz gazdaságpolitikusa erről a párt Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című vitairata kapcsán beszélt a hétfői Népszabadságnak.

A magyar adórendszert a térség többi országának rendszereihez kell közelíteni. A jövedelem adóztatása helyett a fogyasztás adóztatása felé kell haladni. Jó lenne átállni az egykulcsos személyi jövedelemadóra, és be kellene vezetni az ötkulcsos forgalmi adót - mondta Matolcsy György.

A politikus szerint a jövedelmek a mostani 40 százalékos adóterhe helyett 25-30 százalék körüli újraelosztásra van szükség. A mai 56 százalék körüli foglalkoztatási rátát 70 százalékra kellene emelni. Emellett egymillió új munkahelyre van szükség, a felsőfokú végzettségűek jelenlegi 20 százalékos arányát pedig a duplájára kell növelni - húzta alá.

A gazdaságpolitikus szerint egy olyan új stratégiára van szükség, ami alapvetően az európai szociális piacgazdasági elképzelésekre épít, de az eddiginél erőteljesebben merít az angolszász liberális megoldásokból is. Szociális társadalompolitikára és szabadelvű gazdaságpolitikára van szükség - tette hozzá Matolcsy György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását