2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: a kormány veszélybe sodorta az embereket!

A magyar emberek veszélybe kerültek a kormány alkalmatlansága és a hatalomhoz való görcsös ragaszkodása miatt - jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.
2009. március 7. szombat 17:10 - HírExtra
Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc kormányfőt ma már senki nem veszi komolyan sem itthon, sem külföldön, sajnos lejáratta Magyarországot.

Kitért arra, hogy a legújabb számítások szerint a GDP csökkenése a 8 százalékhoz lesz közelebb, szemben a jelzett 5 százalékkal. Az euró árfolyama negatív rekordokat döntöget, a budapesti tőzsde mélyrepülésben van, az ipari termelés 22 százalékkal esett vissza, októbertől 30 ezer dolgozónak szűnt meg a munkahelye, a vállalkozások 60 százalékában volt leépítés - mutatott rá a Fidesz alelnöke.

Mindenkinek világosan kell látnia azt, hogy a kormány által alkalmazott módszerekkel ebből a válságból nem lehet kijutni, Magyarországnak új irányra van szüksége, amely kivezeti a válságból - hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó.

Mint kifejtette, senki nem gondolta volna, hogy a forint árfolyama ilyen instabillá válik: a költségvetési vita folyamán az euró árfolyamát még 245 forintban rögzítették. Ez az árfolyamkülönbség az uniós pályázatok esetében is nagy gondot okoz. Pártja nevében javasolta, hogy az uniós forrást elnyerő pályázatok esetében a gazdák, a vállalkozások a szerződéseket euróban köthessék meg, és így is bonyolíthassák le.

A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy a korábban megkötött szerződések esetén a forint-euró árfolyam különbségéből adódó óriási nyereségekből - amelyeket véleménye szerint a kormány tesz zsebre - képezzenek egy kompenzációs alapot, amelyből a bajba jutott vállalkozásokat támogathatnák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. március 8. 06:35
sharapova2008
2009. március 8. 06:35
Megint egy "ügyeletes" fogadatlan prókátor- a legostobább fajtából!Sok baromságot követ el a Gyurcsány-kormány,de nem vagyunk kíváncsiak egy ilyen alultáplált nő véleményére.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását