2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP választmánya támogatja Bajnait

Az MSZP választmánya csütörtöki ülésén meghallgatta Bajnai Gordont és támogatta miniszterelnök-jelöltségét - jelentette be Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke a testület ülése után tartott sajtótájékoztatóján.
2009. április 2. csütörtök 17:39 - HírExtra
"Az MSZP választmánya mai ülésén meghallgatta Bajnai Gordont, és megismerte a kormányzással kapcsolatos terveit. Az MSZP választmánya elfogadta, hogy válságkezelő kormány vezetőjeként végrehajtja az ország érdekében álló programját. (...) A választmány úgy döntött, hogy az április 5-én tartandó kongresszusnak elfogadására ajánlja Bajnai Gordont, és javasolja miniszterelnök-jelöltté választását" - mondta Simon Gábor. Hozzátette: a választmány egységes volt Bajnai Gordon támogatásában.

A választmány felkérte az országgyűlési frakció tagjait, hogy támogassák Bajnai Gordon politikai nyilatkozatát - mondta a politikus.

A kongresszus a miniszterelnök-jelölt személyéről és kormányzati elképzeléseiről fog állást foglalni, a későbbiek során kormányprogram készül, amelyről a parlament szavaz majd. Bajnai Gordon meghallgatásakor "átfogó programismertetésbe nem mentünk bele", ez miniszterelnökké való megválasztása után fog megtörténni - mondta Simon Gábor arra a kérdésre, hogy a testület hét végi ülésén csak Bajnai Gordon személyéről vagy programjáról is szavaz-e.

Arra a felvetésre, hogy változhat-e még Bajnai Gordon programja, Simon Gábor azt mondta: egy formálódó kormányprogramba nagyon sok minden bekerül majd, akár a frakció által tett javaslatok is. A politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy párttársa, Szanyi Tibor csütörtökön reggel arról beszélt: a szocialista frakcióban formálódik egy "sokkal inkább baloldali alternatíva" Bajnai Gordon programjával kapcsolatban.

Az MSZP választmánya csütörtöki ülésén nem tárgyalta a Lendvai Ildikó elnökjelöltségének és a párt ügyvezetőségének létrehozásáról szóló kérdést - tette hozzá.

A választmány nem döntött arról, hogy Gyurcsány Ferenc legyen a Táncsics Alapítvány elnöke, de "nagyon örülünk ennek a javaslatnak". A döntés a párt frakciójában születik majd meg - hangsúlyozta Simon Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását