2024. május 2. - Zsigmond

A cigányvajda is segíteni akar

Az ország gazdasági, szociális és munkaügyi helyzetének javítása érdekében levelet írt a miniszterelnöknek Lakatos Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén megye közelmúltban megválasztott cigányvajdája - írta az Észak-Magyarország hétfőn.
2008. július 14. hétfő 09:07 - Hírextra
A cigányvajda szerint az ország leghátrányosabb helyzetű megyéiben állami vagy önkormányzati szerepvállalással alapítványokat hoznának létre, amelyek célja a leszakadó megyékben élő, halmozottan hátrányos helyzetű emberek, családok munkához juttatása lenne, etnikumtól, nemtől, életéletkortól függetlenül, mert jelenleg ezen emberek egyetlen jövedelemforrással rendelkeznek, a segélyekkel.

Lakatos Attila a lapnak elmondta: az állami tulajdonban lévő cégek - a MÁV, az Autópálya-kezelő Zrt., erdészetek, nemzeti parkok - az alapítványok segítségével foglalkoztathatnák segédmunkásokat, idénymunkásokat. Ugyanakkor a magántársaságok adókedvezményt kaphatnának, amennyiben az alapítványok közbeiktatásával alkalmaznák a hátrányos helyzetűeket. Egy ilyen rendszer létrehozásával több ezer ember juthatna legális munkához és ugyanennyien kikerülnének a segélyezésből - olvasható az Észak-Magyarországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását