2024. május 2. - Zsigmond

Lesz elővárosi közlekedés

Leghamarabb nyárra alakulhat meg a főváros vonzáskörzetében működő elővárosi közlekedési vállalat - mondta Kocsis István, a BKV vezérigazgatója az MTI kérdésére válaszolva egy más témában tartott sajtótájékoztatón szombaton.
2008. december 20. szombat 18:41 - Hírextra
A vezérigazgató kifejtette: jövőre kezdődnek a tárgyalások a főváros és az állam között a vállalat kialakításának részleteiről. A tárgyalásokat követően leghamarabb nyárra alakulhat meg a cég, amelybe a főváros a HÉV-vel, az állam pedig a MÁV bizonyos vagyonelemeivel és 30 milliárd forinttal szállna be.

Demszky Gábor szerdán jelentette be, hogy az állam és főváros között nyolc hónapon át zajló egyeztetéseknek köszönhetően született meg a négy pontból álló kormányhatározat, amelynek értelmében a BKV 10 plusz 30 milliárd forinthoz juthat.

A 10 milliárd forintot az állam a fővárosiak által befizetett személyi jövedelemadóból állja; a fővárosi önkormányzat átcsoportosítással juthat hozzá az összeghez.

A fennmaradó összeget pedig az állam egy, a fővárossal közösen létrehozandó elővárosi közlekedési társaságba invesztálná. A főváros cserébe például a HÉV-el szállna be a társaságba - mondta akkor Demszky Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását