2024. április 26. - Ervin

Nem az újváros kérésére

Az európai szövetség (EHF) nem járult hozzá, hogy egy héttel elhalasszák annak a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportnak a küzdelmét, amelyben a Dunaferr női kézilabdacsapata is szerepel, ezzel együtt a dunaújvárosi klub továbbra is szeretne házigazdája lenni
2008. július 13. vasárnap 16:00 - Hírextra
Ezt Kocsis Erzsébet, az EHF-nél elsőszámú rendezőjelöltnek tekintett klub ügyvezetője mondta az MTI-nek. A viadalt október első hétvégéjén kell megrendezni, ekkor azonban a csarnok és a szállások foglaltak tánc-vb miatt, ezért fordult a klub halasztásért az európai szövetséghez. Az elutasítás után most megfelelő csarnokot és szálláslehetőségeket keresnek a dunaújvárosiak a környéken.

A tornán a Dunaferr mellett a jelentős játékerőt képviselő dán FCK és az ukrán Motor Zaporizzsja, továbbá egy előselejtezős gárda (a görög Patrasz, a portugál Madeira, a szerb Nis vagy a holland VOS Amszterdam) szerepel majd. A kvartettből az első helyezett jut a 16 közé a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló, az előző idényben finalista osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és montenegrói Buducnost Podgorica mellé.

A másik magyar BL-résztvevő, a Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. Csoportellenfelei a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod, a macedón Kometal Szkopje, illetve egy selejtezős alakulat (a dán Ikast, a román Brasov, a lengyel Lublin vagy egy előselejtezős együttes).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását