2024. április 26. - Ervin

Az MSZP is gyászol

A Magyar Szocialista Párt megrendüléssel értesült Nemes Krisztián százados afganisztáni haláláról, és őszinte együttérzését fejezi ki a családnak, a barátoknak és a bajtársaknak - közölte Lendvai Ildikó frakcióvezető az MTI-vel vasárnap.
2008. július 13. vasárnap 15:52 - Hírextra
Nemes Krisztián elvesztése, mint ahogy korábban Kovács Gyuláé, nem csak a családjukat és közvetlen ismerőseiket sújtja, nagy vesztesége ez a magyar honvédségnek, az afganisztáni nemzetközi békefenntartó erőknek is. Emléküket megőrzi mindenki, aki a térség békéjének megteremtését és kialakuló új demokráciája erősítését fontos missziónak tartja - írta a távirati irodához eljuttatott közleményében a szocialisták frakcióvezetője.

Hozzátette: az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja egyetért a honvédelmi miniszter azonnali intézkedéseivel, a gyors és teljes körű vizsgálat elrendelésével.

Nemes Krisztián szombaton halt meg Afganisztánban, miközben elindult, hogy hatástalanítson két házi készítésű robbanószerkezetet a tábortól 48 kilométerre, a Kunduzba vezető úton. A 32 éves századost a honvédelmi miniszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz őrnaggyá léptette elő.

Nemes Krisztián váltotta Afganisztánban a 30 éves Kovács Gyulát; a posztumusz hadnaggyá előléptetett főtörzsőrmester egy hónappal ezelőtt halt meg, szintén egy bomba hatástalanítása közben.

A két ügy kivizsgálására Havril András vezérkari főnök különleges vizsgálóbizottságot hozott létre, amelyet Benkő Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnokhelyettese vezet. A testület a lehető legrövidebb időn belül Afganisztánba utazik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását