2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar Sydney

Jövő héten csütörtöktől vasárnapig tartják a Magyar Sydney elnevezésű katolikus ifjúsági találkozót, az ausztráliai Sydney-ben rendezett XXIII. ifjúsági világtalálkozóval szinte egy időben - tájékoztatta az MTI-t Szarvas István, az Egri Főegyházmegye ifjú
2008. július 13. vasárnap 10:24 - Hírextra
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Egri Főegyházmegye közös szervezésű programjáról elmondta: az Ausztráliától való nagy távolság és a költségek miatt a korábbinál nagyságrenddel kevesebb magyar és európai tud részt venni az idei világtalálkozón, ezért rendeznek egy magyar eseményt is a nemzetközivel párhuzamosan, hasonlóan több európai országhoz - mondta.

Mint közölte, a magyarországi rendezvény, amelyet előreláthatóan 1600 résztvevővel tartanak, tematikájában és felépítésében hasonlít majd a sydney-i programhoz, ugyanakkor a magyarokat közvetlenül érintő témák is jelentős szerepet kapnak.

Szarvas István rámutatott: a Magyar Sydney jelmondata - Tanúim lesztek - a szerdán kezdődő sydney-i rendezvény mottójához kapcsolódik, amely a Biblia Apostolok Cselekedetei című könyvében található. A mottó egyúttal alátámasztja a találkozó célját: együtt ünnepelni a világegyházzal, XVI. Benedek pápával, a sydney-i ifjúsági világtalálkozó résztvevőivel és a magyar katolikus fiatalokkal. A rendezvényen ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a 2008-ra meghirdetett Biblia évének méltó megünneplése is.

A négynapos vallási rendezvényre határon túli magyar katolikus fiatalok is jelentkeztek; a Magyar Sydney-t Ternyák Csaba egri érsek nyitja meg, a záró szentmisét pedig Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek tartja.

Az egri találkozó résztvevői könnyű- és komolyzenei koncerteket is hallgathatnak, valamint kivetítővásznon nyomon követhetik a sydney-i eseményeket, többi között XVI. Benedek pápa ausztráliai fogadtatását - tette hozzá.

A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világtalálkozót minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb, 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, több ezer magyar részvételével. Magyarországon utoljára ilyen nagyszabású katolikus ifjúsági találkozó 2000-ben, Zánkán volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását