2024. június 2. - Kármen, Anita

Mekezdik Ferihegy 2 bővítését

A Ferihegyi repülőtér 2-es terminálján 40 ezer négyzetméteres új utasforgalmi épület épül 200 millió eurós beruházás keretében, egyes részei már a jövő év végén üzembe helyezhetők.
2009. június 10. szerda 16:35 - HírExtra
Az új terminálépület - SkyCourt, vagyis Égi Udvar - megépítését a szegedi központú KÉSZ Építő Zrt. nyerte el közbeszerzési eljáráson, mintegy 200 millió euró értékben. Az új SkyCourt egyes részeit a Budapest Airport már 2010 végén szeretné üzembe helyezni. Az új utasforgalmi csarnok révén kényelmesebb és gyorsabb lesz az utasok kiszolgálása. A Sky Court a jelenlegi 2A és 2B terminál között épül fel. A beruházás 40 ezer négyzetméternyi új utasforgalmi alapterület megépítését, valamint 55 ezer négyzetméternyi meglévő épületrész teljes felújítását jelenti.

A ferihegyi 2-es terminál az elmúlt években - a nyári csúcsidőszakban - elérte kapacitásának felső határát, a fejlesztés így elkerülhetetlenné vált, ezt egyébként a privatizációs szerződés is előírja.

A fejlesztés része 50 új határátlépő pont, 21 új beszállókapu, 80 új utasfelvételi (check-in) pult, továbbá 16 új önkiszolgáló jegykezelő automata.

A SkyCourt földszinti indulási oldalán üzletek, a félemeleten pedig éttermek, kávézók és bárok várják majd a vendégeket. A 2-es terminál kereskedelmi területe a jelenlegi duplájára bővül az új épület teljes átadása után.

Az új csarnok alapkövét kedd délután Bajnai Gordon miniszterelnök, Peter Noé, a Hochtief GmbH igazgatóságának tagja, Reinhard Kalenda a Budapest Airport Zrt. (BA) elnöke, valamint Jost Lammers a BA vezérigazgatója ünnepélyes keretek között rakta le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Józsinéni
2009. június 19. 21:26
Akkor már "mekkezdik"! De inkább "megkezdik"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását