2024. április 29. - Péter

Pézügyminiszteri döntés

A pénzügyminiszter döntött az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatásáról; a döntés az idei évre, annak első ütemére vonatkozik - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.
2008. július 11. péntek 14:29 - Hírextra
A döntés alapján 723 működési forráshiányos önkormányzat gazdálkodását 7,79 milliárd forint támogatással segíti a kormány.

Ezen felül olyan támogatásról is születetett döntés, amely a villamos energia áremelkedés hatását ellentételezi az önkormányzatok számára. Ennek nagysága 430,5 millió forint, ebből a támogatásból 368 önkormányzat részesült - áll a közleményben.

A támogatást a 2008. évi költségvetési törvény alapján azok az önkormányzatok igényelhették, amelyek a normatívan képzett forrásokon túl saját források maximális feltárására és a kiadások lehetséges csökkentésére tett intézkedések mellett sem képesek a kötelező önkormányzati feladatok ellátására.

A támogatásban részesülő települések listája a Pénzügyminisztérium honlapján található meg (www.pm.gov.hu közleményeknél).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását