2020. július 14. - Őrs, Stella

Eszméletlenül sok, vagy szánalmasan kevés?

Idén hatszázmillió forinttal támogatja televíziófilmek készítését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - döntött legutóbbi ülésén a testület.
2017. február 24. péntek 11:02 - HírExtra
Az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Fehér Györgyről elnevezett pályázaton újdonság lesz, hogy idén háromszakaszossá alakult az eljárás, a Magyar Média Mecenatúra program filmes pályázataihoz hasonlóan.

Ez azt jelenti a tájékoztatás szerint, hogy először a tervezett tévéfilm történetének részletes - cselekményt, helyszíneket és szereplőket bemutató - összefoglalóját tartalmazó treatmentjei (vázlatai) alapján szűkíti a kört a bírálóbizottság, ezt a személyes konzultáció követi.

A harmadik szakaszban adható be a teljes pályázati anyag, amely egyebek mellett komplett forgatókönyv, produkciós költségvetés és egy országos televíziótól kapott bemutatási szándéknyilatkozat beadását is megköveteli.Ezt várják

A felhívás célja, hogy legfeljebb 70 perc hosszúságú tévéfilmek, valamint legfeljebb két epizódból álló - részenként minimum 25, maximum 50 perces - tévésorozatok kapjanak támogatást. A 600 millió forintos keretből egy pályázat maximum 120 millió forinttal, illetve a tervezett összköltség 75 százalékával támogatható - közölte az NMHH.

Mint írják, az első szakaszban a treatmentek beadási határideje március 23. A médiatanács a harmadik szakasz lezárulta után, július 25-éig dönt a kedvezményezettekről, a támogatásban részesülő filmeket pedig jövő év szeptember 3-ig kell majd elkészíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását