2024. április 29. - Péter

Gazdag jegesmedve

Aligha örülne Németország és egyben a berlini állatkert világhírnevet szerzett - korábbi - jegesmedvebocsa, Knut, ha tudná, mi is zajlik most körülötte. Pontosabban a csaknem 7 millió euró tulajdonjoga körül, amely "normális körülmények között" egyedül őt
2008. július 11. péntek 16:10 - Hírextra
Szerencsére az immár hatalmas fogait vicsorító, felnőtt jegesmedvévé cseperedett, több mint másfél éves kedvenc semmit nem sejt abból, hogy a neki köszönhető bevételen most rendkívül élesen tűzött össze a berlini és a neumünsteri állatkert.

Nem is csoda, hisz Knutból a német főváros központi állatkertje a legfrissebb kimutatások szerint - írd és mond másfél év alatt - 6,8 millió eurós bevételre tett szert.

Mégpedig az állatkerti látogatók által fizetett belépti díjakból, valamint a Knut-márkának köszönhető licencszerződésekből, amelyek az elmúlt hónapokban videókban, DVD-lemezekben, trikókban, édességekben, kulcstartókban és különböző más csecsebecsékben öltöttek testet.

Csak hogy közben bejelentkezett a magát Knut gazdájának tartó, Schleswig-Holstein tartományban lévő Neumünster állatkertje, arra hivatkozva, hogy mindez csakis neki köszönhető. Knut "apukáját", Larsot ugyanis annak idején ő kölcsönözte ki, hogy megtegye dolgát, s megtermékenyítse a berlini Toscát, akit a német főváros állatkertjének hatóságai a majdani Knut édesanyjának szemeltek ki.

Lars pedig a legbecsületesebben teljesítette kötelességét, s Németországot egy immár "történelmi" boccsal gazdagította.

Mindennek kapcsán - mint arról a pénteki Frankfurter Allgemeine Zeitung is beszámolt - a berlini állatkerthez hivatalos levél érkezett Neumünsterből, a bevételből a schleswig-holsteini állatkertet "megillető " jusst követelve.

 Érdekes módon - mint arra jogi szakértők felhívták a figyelmet - a levélben nem esik szó Knut Neumünster által korábban követelt "kiadatásáról" - azaz átszállításáról - , hanem csakis a bevétel megfelelő hányadának átutalásáról.

Amit azután a helyi állatkert korszerűsítésére fordítanának. A berlini állatkert igazgatója pénteken abszurdnak nevezte a schleswig-holsteini követelést. Bernhard Blaszkiewitz szerint nem lehet szó egyetlen cent átutalásáról sem. "Neumünster kaphat néhány pingvint, s ezzel a dolog el van intézve" - jelentette ki az igazgató.

Szakértők szerint mindezzel az ügy aligha tekinthető lezártnak. A "Knutból" befolyt összegek ugyanis a legnagyobb jóindulattal sem említhetők egy lapon néhány pingvin ellenértékével.

Berlini vélekedések szerint minden bizonnyal hosszú - és kétesélyes - bírósági herce-hurca kezdődik. A legnagyobb baj csak az, hogy az egészben Knut, de Lars és Tosca sem mondhat véleményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását