2024. április 28. - Valéria

Férfibaj és pánik

A középkorúak válsága már nem a középkorúakat érinti: egy brit biztosítótársaság felmérése szerint egyre több harmincas férfi érzi úgy, hogy képtelen megfelelni az elvárásoknak.
2008. július 11. péntek 07:03 - Hírextra
Pete Cohen életvezetési tanácsadó számára nem ismeretlen, hogy korai harmincas, sőt, késő húszas éveikben járó férfiak keresik fel segítségért – a kapuzárási pánik névvel is illetett jelenség miatt.

A korábban inkább az idősebb korosztályt érintő válság ráadásul már nem sportkocsik megvásárlásában és fiatal nők felszedésében nyilvánul meg: a rettegő harmincasok fontezreket költenek életvezetési tanácsadásra, önsegítő könyvekre, és esetleg némi plasztikai beavatkozásra.

A Norwich Union felmérése szerint a harmincas férfiak úgy érzik, hatalmas nyomás nehezedik rájuk, hiszen az elvárások szerint egyidejűleg kellene sikeresnek lenniük a pénzkeresés és a karrier, a család és az otthon területén. A legtöbben pénzügyi (74%), illetve párkapcsolati (63%) problémáikat tartják a krízis fő kiváltó okának, de a munkahelyi előléptetés hiánya, vagy az osztálytalálkozók rossz tapasztalatai is az okok között szerepelhetnek.

A felmérés szerint a harmincasok több mint harmada tapasztalta már, hogy kollégái vagy barátai körében valaki átment a krízisen. A becslések szerint az erősebbik nem tagjai háromszor nagyobb eséllyel szenvednek kapuzárási pániktól, mint a nők: 76% a 24%-hoz képest.
Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását