2024. május 2. - Zsigmond

Draskovicsnak ég az arca

A jogászok túlnyomó többségével együtt nekem is ég az arcom, amikor azt hallom, hogy az emberek a bíróság szerint komolyan gondolhatták: a erőszakos, mások méltóságát sértő magatartás jogszerű és elfogadható - mondta Draskovics Tibor az MTV Este című műso
2008. július 11. péntek 08:03 - Hírextra
Úgy fogalmazott: ezt a véleményét az igazságügyi miniszter szerepéből kilépve fogalmazta meg.

Hangsúlyozta: biztos abban, hogy meg fogják találni azokat a jogi eszközöket - ha lehet a mai törvények keretei között, ha ott nem, akkor ezeknek a törvényeknek a kiegészítésével és módosításával - , hogy ilyen cselekményeket ne lehessen elkövetni büntetlenül.

A műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy ezek szerint bírálja a bírói gyakorlatot, a napokban a tojásdobálókkal kapcsolatban született ítélet miatt, a miniszter kifejtette: elfogadhatatlan, hogy bárki "eljátssza velünk azt a komédiát, hogy ő úgy gondolta, másokat tojások százaival megdobálni másokat elfogadható magatartás". Ezt senki komolyan nem gondolhatta. A tízmillió közül egy sincs, aki ezt komolyan gondolja. A jognak a tízmillió pártján kell lenni, és ott is fog állni - hangoztatta Draskovics Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását