2024. április 26. - Ervin

Fiatal muzsikusok fesztiválja

A Debreceni Egyetem (DE) Zeneművészeti Kara július 21. és 30. között nyolcadik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját, melyre idén kilenc országból száztízen jelentkeztek - közölte Duffek Mihály dékán csütörtökön sajtótáj
2008. július 10. csütörtök 18:24 - Hírextra
A zeneművészeti kar nemzetközileg ismert és elismert nyári programján szakközépiskolás diákok, főiskolai és egyetemi hallgatók, valamint fiatal zenetanárok vesznek részt.

Az idén a magyar jelentkezőkön túl japán, spanyol, francia, román, német, szlovák, lengyel és görög vendégei lesznek az egyetem és Debrecen kulturális életét felpezsdítő rendezvénynek.

Július végén az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján a száztíz résztvevő hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, zongora és ütőhangszeres mesterkurzusokon tökéletesíti tudását, de lehetőségük van a fiatal zenészeknek kamara- és szimfonikus kurzusokon is fejleszteni magukat.

A DE Zeneművészeti Karának oktatóin túl a képzésről a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai gondoskodnak, illetve neves külföldi vendégoktatók is érkeznek Debrecenbe Angliából, Japánból, Németországból, Romániából, Görögországból, Luxemburgból és Svédországból.

A művésztanárok napközben egyénileg foglalkoznak hallgatóikkal, de este a város minden polgára számára kinyílik a kar elegáns Liszt Terme, ahol az oktatók ingyenes hangversenyekkel, koncertekkel színesítik a város zenei életét.

A képzésre jelentkezett zenészek legtehetségesebbjei, a legeredményesebb növendékek pedig július 27-én, 17 órától mutatkoznak be a közönségnek.

Az ismert művésztanárok az akadémia ideje alatt fellépnek a debreceni X. Cívis Korzón, illetve több színpadon is a megyében, sőt a határon túl, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is lesznek koncertjeik - mondta Duffek Mihály.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását