2024. április 29. - Péter

Mesefesztivál

Az I. országos mesefesztivált 2007. szeptember 8-9-én rendeztük. A 3000 vendég az ország különböző részeiből érkezett, és körülbelül 50%-uk látogatta meg a rendezvényen kívül Budapestet is. (A szervezés időszaka alatt sok vidéki család és pedagógus kért i
2008. július 10. csütörtök 12:44 - Hírextra
Pályázati kiírásaink, meseíró, rajz- és játékkészítő, bel- és külföldi (Szerbia, Románia, Szlovákia) gyerekeket is vonzott a fesztiválra.

A mesékből a honlapunkon (www.patakymk.hu) létrehozott internetes mesekönyvünk a mai napig nagy népszerűségnek örvend.

A fesztivál gyermekek és felnőtteknek egyaránt kínált programokat, mint például a felhővadászat, báb- és játékkiállítás, könyvvásár, kreatív játszóházak, meseolvasás, diafilm- és mozifilmvetítés, íjászat, jelmezes fotózás a sárkánnyal és a Harry Potter-könyvek Dumbledore professzorával, beszélgetés Nógrádi Gábor íróval és Tóth Tamás Boldizsár fordítóval.

2008. április 1-jén már rendeztünk egy reneszánsz napot, amelynek közel 1000 látogatója volt. Egész nap jelmezes fényképezés, kézműves foglalkozások, lakoma, koncert várta a látogatókat.

2008 tavaszán meghirdettünk egy meseíró pályázatot, melyre a gyermek és felnőtt kategóriában 360 mese érkezett az ország minden tájáról, Romániából és Szerbiából.

A beérkezett alkotásokat a tavalyi mesékhez hasonlóan feltöltöttük az internetes mesekönyvünkbe, és az illusztrálásukra meghirdettünk egy újabb pályázatot, melyre közel 300 mese szintén az ország különböző tájairól, Erdélyből és Szerbiából.

Célunk, hogy a reneszánszot, mint életérzést kicsit rendhagyó formában mutassuk be minél nagyobb közönségnek.

Bízunk benne, hogy idén is hasonlóan sokan látogatják majd a programokat, mint az előző években, különös tekintettel a tematikájában és megvalósításában évről évre újdonságot képviselő mesefesztivált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását