2024. május 12. - Pongrác

A vizitdíj eltörlése óta többen mennek orvoshoz

Az orvos-beteg találkozások száma mintegy ötödével emelkedett áprilisban, a vizitdíj eltörlése után - mondta az InfoRádiónak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője. Molnár Barbara hozzátette: a gyógyszerforgalom is nőtt, de egyelőre nem lehet e
2008. július 10. csütörtök 15:07 - Hírextra
Emelkedett az orvos-beteg találkozások száma áprilisban: 15-20 százalékkal látogattak el többen a rendelőkbe, mint márciusban - mondta az InfoRádiónak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője.

Molnár Barbara hozzátette: a májusi előzetes adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az egy hónappal azelőttihez képest 3 százalékkal kevesebb orvos-beteg találkozóra került sor.

Áprilisban a gyógyszerek dobozforgalma is nőtt az egy hónappal azelőttihez képest, májusban ugyanakkor ez is visszaesett a márciusi szintre - közölte a szóvivő.

Azt egyelőre nem lehet tudni miért mentek többen orvoshoz áprilisban: ennek oka lehet a vizitdíj eltörlése vagy a gyógyszerár csökkenése. Ugyancsak növelhette az orvosi rendelők áprilisi forgalmát, hogy sok páciensnek éppen ekkor fogyott el a három hónapra felírt gyógyszere - magyarázta Molnár Barbara.

Az OEP szóvivője elmondta: nem végeztek számításokat arról, hogy a vizitdíj eltörlése után mennyivel nő meg az orvos-beteg találkozók száma. A 15-20 százalékos forgalomnövekedés Molnár Barbara szerint nem olyan mértékű, hogy annak oka kizárólag az ingyenesség legyen.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását