2024. május 11. - Ferenc

Kezdődhet a királyi kertiparti

II. Erzsébet kedd délután nyolcezer vendéget hívott meg teára a Buckingham-palota kertjébe, s ezzel megkezdődött az idei nyári királyi kerti parti szezon. A királynő nyári kerti fogadása nagymúltú intézmény, amelynek története egészen az 1860-as évekig ny
2008. július 8. kedd 19:31 - Hírextra

II. Erzsébet a program szerint férje, Fülöp herceg oldalán fogadja a vendégeket, s a királyi család más tagjai is megjelennek. A vendégeket hagyományosan teával és szendvicsekkel várják. Mivel a meghívottak tábora igen népes, a királynőnek csupán néhány kiválasztottat mutatnak be, akikkel azalatt vált szót, miközben a palotából átér az uralkodói teasátorba.

A meghívás is szigorú protokoll szerint zajlik, nem jelentkezhet akárki a fényes fogadásra, a főkamarás küldi ki a meghívókat az illetékesek (katonai tisztviselők, diplomaták, jótékonysági szervezetek, stb.) ajánlásait figyelembe véve.

A Buckingham-palota kertjét már jóval a parti előtt megnyitják a vendégsereg előtt, így abban a ritka élményben lehet részük, hogy szabadon sétálgathatnak a 17 hektáros parkban. Az urak frakkban és cilinderben érkeznek, míg a hölgyek virágos ruhában és elegáns kalapban.
A partin rendszerint 27 ezer csésze teát szolgálnak fel 20 ezer szendviccsel és ugyanennyi szelet süteménnyel körítve.
A nyár folyamán még számos hasonló kerti fogadásra kerül sor a királyi parkban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását