2024. április 26. - Ervin

Ingatlancsere, mint megoldás

Háromoldalú ingatlancsere-szerződéssel rendezték az ombudsmani hivatal épületének helyzetét; a dokumentumot kedden írták alá Budapesten.
2008. július 8. kedd 13:30 - Hírextra
A megállapodás lényege, hogy a belvárosi önkormányzat az ombudsmani hivatalnak helyet adó Nádor utcai épületet és az ahhoz kapcsolódó Tüköry utcai ingatlant átadja tulajdonba az államnak, amely cserébe ad egy Dorottya és egy Hold utcai épület az V. kerületnek - mondta Rogán Antal, a Belváros-Lipótváros polgármestere.

Hozzátette: az önkormányzat 2009 végén veszi birtokba a két épületet. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója közölte: a megállapodás aláírásával sikerül 13 év után lerakni az ombudsmani hivatal függetlenségének az alappillérét, hiszen az elhelyezés tekintetében mind az önkormányzattól, mind az államtól való függőség megszűnik.

Mint mondta, a csere értéke 1 milliárd 430 millió forint. Az értékkülönbözetet - 17 millió forintot - az ombudsmani hivatal állja.

Péterfalvi Attila, az Országgyűlési Biztosok Hivatalának vezetője elmondta, a megállapodással jogszerűen biztosítják az ombudsmanok elhelyezését.

A biztosok nem lesznek jóhiszemű jogcím nélküli használói a Nádor utcai épületnek - tette hozzá. A szerződést Rogán Antal, Tátrai Miklós és Péterfalvi Attila írta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását