2024. április 20. - Tivadar

Hazánk elítéli a merényletet

Magyarország elítéli India kabuli nagykövetsége elleni merényletet - tájékoztatta Szelestey Lajos külügyi szóvivő kedden az MTI-t.
2008. július 8. kedd 11:18 - Hírextra
"A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a leghatározottabban elítéli, és súlyos, semmivel sem igazolható bűntettnek minősíti a Kabulban végrehajtott terrorista merényletet, mely az afganisztáni újjáépítési és demokratizálódási folyamat aláásását célozza" - hangsúlyozta Szelestey Lajos.

A magyar külügyminisztériumot megdöbbentette az eset - tette hozzá. Szelestey Lajos hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett az afganisztáni helyzet stabilizálásában.

Az indiai nagykövetség előtti pokolgépes merényletnek az afgán hatóságok szerint több mint negyven halálos áldozata van, legalább 140-en pedig megsérültek.

A merénylő a hétfő reggel rohant bele gépkocsijával két diplomáciai autóba, amelyek éppen behajtani készültek a külképviselet udvarára, majd felrobbantotta a járművében lévő pokolgépet. A kapunál sok, vízumra várakozó állt, így az áldozatok többsége civil, de katonák is vannak köztük.

Meghalt egy indiai diplomata, egy indiai katonai attasé és a külképviselet két indiai őre is. A közelben lévő indonéz nagykövetséget is elérte a robbanás ereje: ott öt afgán őr halt meg, és megsebesült két diplomata is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását