2024. április 19. - Emma

Feszült megbeszélés

Dmitrij Medvegyev orosz elnök tojakói találkozói közül a Gordon Brown brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélés bizonyult a legfeszültebbnek - írta keddi számában a Kommerszant című orosz lap és az állítólag bizalmatlanságot egy rossz emlékű, kísértet
2008. július 8. kedd 11:13 - Hírextra
A felek közt szó volt a kétoldalú viszonyt súlyosan megterhelő összes vitáról, köztük a teájába kevert sugárzó anyaggal Londonban megmérgezett volt orosz titkosügynök, Alekszandr Litvinyenko haláláról, amelyben a brit titkosszolgálatok meggyőződése szerint benne volt az orosz állam keze is.

Mint az orosz küldöttség egyik tagja a tudósítónak elmondta, Brown és Medvegyev mindenekelőtt a brit BP olajipari óriás oroszországi vegyes vállalata, a TNK-BP körüli konfliktusról tárgyalt, és ennek kapcsán "kritikátlanul hosszan beszéltek" a két ország vízumkiadási rendjének jelenleg "háborús időkre emlékeztető" kölcsönös szigoráról.

Néhány mondatot azonban végül Litvinyenko ügyéről is váltottak, de hogy mi hangzott el, azt a Kommerszant beszélgetőpartnerei nem voltak hajlandóak elárulni.

Annyi azonban biztos - írja a tudósító -, hogy bár mindketten a viszony normalizálását szorgalmazták, a kölcsönös bizalmatlanság egy cseppet sem oldódott.

Amikor a találkozó véget ért, az asztalkán két csésze maradt. Az egyik, a Medvegyev karosszéke felől álló, fenékig üresen, az alján csak néhány szál teafű árválkodott.

A brit miniszterelnök csészéje viszont teli volt: a teához, amelyet az orosz küldöttség pincére szolgált fel, Brown egy ujjal sem nyúlt...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását