2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az új Santana album csak nálunk

Egyelőre - hétfő óta - kizárólag Magyarországon árusítják Santana új válogatásalbumát, a Multidimensional Warriort. A dupla korong, összesen 28 dallal, augusztus 4-én kerül nemzetközi forgalomba.
2008. július 8. kedd 13:37 - Hírextra
Carlos Santana, aki július 20-án tölti be a 61. életévét, saját maga válogatta legkedvesebb 14 instrumentális és 14 vokális dalát. Ez az album az első történeti áttekintés a gitárvirtuóz 40 éves pályafutásának legjobb dalaiból. Az új összeállítást a Sony-BMG jelentette meg.

A Multidimensional Warriornak nemcsak kiválasztotta a dalait Carlos Santana, de ő határozta meg sorrendjüket is. Az első lemezen 14 vokális dal hallható, a második korongra pedig 14 instrumentális szám került. Az album öt dalát a mostani felvételben ezen a lemezen lehet először hallani.

A Spirit és a Right Now című dalokhoz Santana új szólót játszott fel, Chester Thompson új zongorakísérete hallható a Let There Be Light című számban, s újdonság Barbra Higbie közreműködése hárfán a Praise és a Let There Be Light című felvételeken.

A dupla korongon hallható számok közül a Samba Pa Ti a legrégebbi, az 1970-es Abraxas-albumon szerepelt először. A másik híres gitáros költemény az Europa, az 1976-os Amigos album leghíresebb száma. A Grammy-díjas Blues for Salvador is helyet kapott a válogatáson, akárcsak a nyolcszoros Grammy-győztes Supernaturalról az El Farol.

A legújabb dalok 2004-esek: az I Believe It,s Time és a Serpents and Doves a Food for Tought-ra készült eredetileg.

Santana Columbiánál töltött két évtizede 25 albumot eredményezett. Három évet töltött az egykori PolyGramnál, az ott megjelent Milagro dalaiból is került az új albumra. Az Aristánál készült a nyolcszoros Grammy-nyertes Supernatural, amelyről készítője az El Farolt emelte át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását