2024. május 2. - Zsigmond

Tovább pusztítanak az erdő- és bozóttüzek

A kedvező időjárás ugyan némileg megkönnyítette az oltási munkálatokat vasárnap Kaliforniában, ám még mindig több mint 300 helyen égtek az erdők és a bozótosok az Egyesült Államok nyugati partján fekvő szövetségi államban.
2008. július 7. hétfő 07:41 - Hírextra
Az erős szél, amelynek következtében a lángok gyorsan terjedtek az elmúlt napokban, a hét végére elcsendesült az érintett térségben, és a levegő is lehűlt egy kissé, így az időjárás már kedvezőbb az oltáshoz. Jövő héttől azonban várhatóan visszatér a forróság és az erős szél, amely nehezítheti az oltásban részt vevő közel 1200 tűzoltó munkáját.

Egy tűzoltó életét vesztette, hárman pedig megsérültek az elmúlt napokban. A lángok jelenleg is több mint 10 ezer lakóházat és több száz üzletet veszélyeztetnek. Az elmúlt két hétben legalább 69 lakóház és mintegy kétezer négyzetkilométernyi erdő és bozót vált a lángok martalékává, főleg Kalifornia északi részén.

A hatóságok becslése szerint volt olyan időszak, amikor több mint 1700 helyen tomboltak a lángok egyszerre. Közel 1400 helyen a tűzoltók sikerrel jártak, ám helyi idő szerint vasárnap reggel még mindig több mint 300 helyen égett az erdő.

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó szombaton Santa Barbara megyébe látogatott, és elrendelte, hogy vonjanak be az oltásba 400 katonát a nemzetőrségből. Santa Barbarában korábban 2700 család kényszerült otthona elhagyására, és további 1400 lakos jelenleg is veszélyben van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását