2024. március 29. - Auguszta

A részegség 39 jele

Az ausztrál Új Dél Wales állam hivatalnokai összeállítottak egy, a részegségre utaló jeleket tartalmazó hivatalos listát, hogy ezzel segítsék a kocsmák tulajdonosait a részegek felismerésében - írta vasárnap a Sunday Telegraph internetes oldalán.
2008. július 7. hétfő 07:45 - Hírextra
A listát egy új, a részegeket kiszolgáló szórakozóhelyeknek komoly büntetést kilátásba helyező alkoholtörvény bevezetése után osztották szét a szórakozóhelyeken.

A kocsmák "ellenséges", "agresszív", "goromba", és "összeférhetetlen" vendégei mellett a "túlságosan barátságos" italozóknak is ajtót mutatnak majd a részegség 39 jelét tartalmazó hivatalos listát segítségül vevő pultosok az ausztrál állam szórakozóhelyein. Egy új törvény értelmében ugyanis akár 11 ezer ausztrál dolláros büntetésre számíthat az a hely, ahonnan nem küldik haza a már részegnek számító vendégeket.

Az Új Dél Wales állam alkohol és szerencsejáték hatósága az előző héten osztotta szét a segítő, de bevallottan nem teljes listát a klubokban és kocsmákban, hogy útmutatóul szolgáljon a törvény betartásához. A lista alapján a "bárpulton és asztalokon alvó", vagy "egyenesen állni képtelen" vendégek mellett azok is számíthatnak arra, hogy elküldik őket, akik "nem tudnak kinyitni egy ajtót", és "nekiütköznek a többi vendégeknek és a bútoroknak".

A hatóságok figyelmeztették a pultosokat, hogy barátságosan és tiszteletteljesen közelítsék meg a kidobásra "érett" italos vendégeket, akik esetleg "durva szavakat használnak", "nem értenek meg egy egyszerű beszélgetést", vagy "zavartak".


Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását