2024. június 19. - Gyárfás

Tombolt a vihar

Fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőket bontott meg a vihar hétfőn több megyében, a felhőszakadást néhol jégeső kísérte.
2008. július 7. hétfő 21:50 - Hírextra
A Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye-Paprét térségében jégeső pusztított, több centiméter átmérőjű jégdarabok zúdultak le, mintegy ötven ház megsérült - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Pesztenlehrer Lajos ezredes tájékoztatása szerint kitelepíteni egyelőre senkit nem kellett, de a művelődési házat előkészítik, hogy el tudják helyezni azokat, akiknek a háza beázás miatt esetleg lakhatatlanná válik. A jégeső leverte a háztetőket borító cserepeket, ezeket ideiglenesen fóliával pótolják. A lakóknak a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és önkéntes tűzoltók segítenek a mentésben, a védőfólia felhelyezésében - mondta az ezredes.

Észak-Borsodban fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőt bontott meg, kéményt döntött le a vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. László Antal tájékoztatása szerint Izsófalva, Edelény, Szuhakálló, Kazincbarcika és Múcsony településeket érintette a zivatar, a tűzoltókhoz folyamatosan érkeznek a bejelentések.

Tolna megyében is hatalmas felhőszakadás, jégeső pusztított. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult Szekszárdra, néhol két centiméter átmérőjű jégdarabokkal. A viharban gépkocsik rongálódtak meg és fák dőltek ki. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Dunaföldvár környékéről is hasonló vihart jeleztek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását