2024. május 3. - Tímea, Irma

Fordulat a jövő évi költségvetésben

A Magyar Szocialista Párt Európa Parlament-képviselőinek közleménye az Európai Unió 2009-es költségvetéséről:
2008. július 7. hétfő 21:43 - Hírextra
"Először is szeretnék gratulálni a jelentéstevőnek, Jutta Haugnak az eddig végzett kitűnő munkájához és a mostani, átfogó állásfoglalásához, aminek eredményeként a rendelkezésre álló korlátozott keretekből egy olyan 2009-es költségvetést igyekszik kialakítani, amely segíthet megvalósítani közös európai prioritásainkat, és egyben választ adhat az előttünk álló globális kihívásokra"- kezdte felszólalását Fazakas Szabolcs quaestor, a Költségvetési Bizottság főtagja ma, július 7-én este Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén a 2009. évi költségvetésről tartott vitában.

Hangsúlyozta, hogy az Európai Uniót is fenyegető stagfláció tükrében fontos, pozitív lépés, hogy a költségvetés legnagyobb tételét már a növekedést, foglalkoztatást, innovációt és a kohéziót szolgáló fejezet teszi ki . Itt a sorok között megtalálhatók azok a források, amelyek a biztonságos és versenyképes energiaellátás és a klímaváltozás célját szolgálják.

Ugyanakkor Fazakas Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy még jobb lenne, ha ezekre a kihívásokra (azaz a CO2-kibocsátás csökkentése, az energiatakarékosság és a megújuló energia) önálló alfejezetek állnának rendelkezésre, ezzel is elősegítve egy közös, fenntartható európai energiapolitika kialakítását.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását