2024. április 29. - Péter

Tanárverés, mint liberális nevelés?

A legutóbb napvilágra került tanárverések, valamint a tanintézmények falain belül ugrásszerűen megnövekvő erőszakhullám egyenes és kiszámítható következménye a 2002-óta zajló, a jelenlegi szocialista vezetés ellenére is liberális színezetű oktatáspolitiká
2008. július 7. hétfő 10:32 - Hírextra
Az átalakítások lényegében kivették a tanárok kezéből az összes fegyelmezési lehetőséget, olyan szabályok közé szorítva az iskolákat és a szülőket, amelyek lehetetlenné teszik a diákok nevelését.
 
A gyermeki lélek természetes tulajdonsága, hogy megpróbálja kitágítani lehetőségeinek határait.
Mára ezek a határok lényegileg megszűntek, és az a véleményünk, hogy ennek köszönhető a deviáns viselkedési formák megjelenése.

Ha a kormány nem képes biztosítani, hogy a tanulás évei a diákok és a pedagógusok számára egyaránt zavartalanok legyenek, nem beszélhetünk Uniós felzárkózásról, de jogállamról is alig. Mindezek miatt felszólítjuk az Oktatási Minisztériumot és Hiller Istvánt, hogy adja vissza a tanárok kezébe azokat a lehetőségeket, amelyekkel megfelelően végezhetik hivatásukat!

A pedagógus kompetenciájának növelése az egyetlen eszköz arra, hogy az iskola a tanulás mellett újra a nevelés meghatározó színterévé váljon, és a közösség érdekei ne sérüljenek egy-egy problémás gyerek miatt. Ennek érdekében érdemesnek tartjuk újragondolni, hogy a diákok értékelését és minősítését a pedagógus végezhesse el, továbbá javasoljuk a testnevelésórák számának növelését a felesleges energiák levezetésére.

Nem ígéreteket, hanem valódi változásokat kívánunk, szavak helyett tetteket várunk!
Tarlós István, a Fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője, a Polgári Fiatalok Egyesületének tiszteletbeli elnöke
Schmitt Pál Péter, a Polgári Fiatalok Egyesületének elnöke
Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Polgári Fiatalok Egyesületének tiszteletbeli elnöke
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását