2024. május 14. - Bonifác

A foci mindent ver

Bár Málagában a víz, azaz a vízilabda az úr, vakság lenne nem észrevenni, hogy a figyelem középpontjában legyőzhetetlenül egy másik labda áll: az, amelyet nem dobálnak a medencében, hanem amelyet rúgnak a futballpályán. A foci Spanyolországban mindent elő
2008. július 7. hétfő 10:34 - Hírextra
Különösen most, hogy végeláthatatlanul ünnepelhetik és ünneplik is válogatottjukat, amely aranyérmesként tért haza a labdarúgó Európa-bajnokságról. A központi megmozdulások persze főleg Madridban vannak, de a póló kontinentális fővárosában, Málagában is lépten-nyomon belebotlik az ember a foci Eb "utóhangjaiba". A taxistól kezdve a rendőrön át a vízilabda Eb spanyol szervezőikig bárkivel beszéljen is a tudósító, inkább előbb, mint később szóba kerülnek Fernando Torresék, a hatalmas diadalt fogyni nem akaró, mámoros örömmel emlegetik fel Hispánia lakói.

Az utcákon járva szembeötlő a sok ismert név: Torresé mellett Iker Casillasé, David Villáé és Sergio Ramosé tűnik fel tán a leggyakrabban a nemcsak fiatalok hordta futballmezek hátán, s persze a kereskedelmi tévékben is "átvették az uralmat" a bécsi döntő, a németeket simán verő hősök, akikkel most aztán tényleg minden eladható.

Ám nem pusztán a spanyol labdarúgók állnak a középpontban, terjedelmes írások foglalkoznak már most a lassan újrainduló bajnoksággal is, a lehetséges nagy igazolásokat taglalva, vagy éppen még csak találgatva. Magára valamit is adó spanyol sportlap természetesen szinte szünet nélkül foglalkozik az év alighanem legnagyobb "fogásával" - már, ha tényleg összejön -: Cristiano Ronaldóval, akit hosszú ideje szinte bármi áron meg akar szerezni magának a Real Madrid a legutóbbi BL-győztestől, a sikert nagyrészt neki köszönhetően kiharcoló Manchester Unitedtől.

Az egyik legolvasottabb napilap, a Marca a hétvégi számait (is) a portugál klasszis megszerezhetőségének szentelte, s a szerzők úgy vélekedtek, hogy a világfutball jelenlegi tán legjobb játékosának klubváltását illetően ez a hét lesz a perdöntő. Az újságnál úgy tudják, hogy a Real és Ronaldo egymással már teljesen megegyezett, a támadó öt idényre ír alá és a földkerekség legjobban fizetett labdarúgója lesz. Ha a két klub is dűlőre jut persze.

"O cien kilos o nada" - harsogta címoldalán az újság, azt sugallva, hogy vagy kifizeti a "száz kilót", azaz a százmillió eurót Ronaldóért a Real, vagy semmi sem lesz a dologból. Az angol elitklub csak ekkora summáért hajlandó - már ha egyáltalán - átengedni a spanyol királyi klubnak extraklasszisát. Csakhogy a Marca szerint a fővárosiak vezérkara - meglehet, tisztán üzleti fogásból, az alkudozási folyamatnak ezen pontján - 85 milliónál "megmakacsolta" magát, mondván, ennél többet egyetlen eurócenttel sem hajlandó adni Ronaldóért. A differencia momentán 15 millió...

Ha tényleg csak ennyi és csupán ez a nézetkülönbség tárgya, akkor leszögezhető: meg fognak állapodni a felek...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását