2024. április 19. - Emma

Rekord nézőszám a Volt-on

Minden eddiginél többen, összesen 77 ezren vettek részt az idei Volt Fesztiválon Sopronban. A vasárnap befejeződött rendezvény így nyereséget termelt - mondta Lobenwein Norbert főszervező az MTI-nek hétfőn.
2008. július 7. hétfő 15:31 - Hírextra
A látogatók száma tízezerrel haladta meg a tavalyi részvételt. A város népessége gyakorlatilag több mint duplájára emelkedett a fesztivál idejére.

A nyereség az első számítások szerint meghaladja a 70 millió forintot - derült ki a fesztivált rendező Sziget szervezőirodában közvetett módon tulajdonrésszel rendelkező econet.hu hétfőn nyilvánosságra hozott közleményéből.

A fesztivál költségvetése megközelítette a félmilliárd forintot - mondta Lobenwein Tamás.
Tájékoztatása szerint a korábbi évekhez képest jóval többen, hozzávetőleg 6000-en érkeztek külföldről, elsősorban a szomszédos Ausztriából, de nem kevés zenerajongó indult neki Németországból, Hollandiából vagy Szlovákiából, hogy a fesztivál nyújtotta élmény részese lehessen.

A program helyszínén, a Lővér kempingben az ott tanyázó fesztiválozók közében négy nap alatt nyolcezer kakaós csiga és 150 ezer korsó csapolt sör fogyott. A szelektív hulladékgyűjtés során 700 köbméter hulladékot válogattak szét a területen - summázta a négy napos eseményt számokban a soproni főszervező.

Különösebb rendbontás - néhány sátorlopáson kívül - nem történt. Nem volt verekedés, autófeltörés. Hamis jegyek árusításával próbálkozott egy társaság, a rendőrség azonban rövid időn belül elfogta őket. Lobenwein Tamás úgy tudja, nem soproniak voltak a tettesek.

Vető Viktória sajtófőnök közlése szerint a fellépők is elégedetten nyilatkoztak a rendezvényről, a sztárvendégek egyike, Roni Size például a világ legjobb hangulatú fesztiváljának nevezte a soproni Voltot.

Az időjárás is kegyes volt a fesztiválozókhoz és a szervezőkhöz: a Volt tizenöt éves története során először fordult elő, hogy a programokat szikrázó napsütésben élvezhették a résztvevők - tette hozzá.

A rendezvény panaszvonalára mindössze öt telefonhívás érkezett a koncertek hangereje miatt. Ebből arra következtetnek a rendezők, hogy a soproniak megértették, mekkora hasznot hoz a városnak ez a néhány nap.

A szervezők a napokban újabb szerződést írtak alá a kemping tulajdonosával, így biztosra vehető, hogy jövőre is lesz Volt Sopronban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását