2024. május 2. - Zsigmond

Nadal a legjobb a spanyolok szerint

A spanyol sajtó a világ legjobb játékosának kiáltotta ki Rafael Nadalt, miután a mallorcai teniszező vasárnap éjszakába nyúló csatában legyőzte a füves pályás Grand Slam-tornán öt éve uralkodó Roger Federert a wimbledoni bajnokság férfi egyesének döntőjéb
2008. július 7. hétfő 14:15 - Hírextra
A 22 éves klasszis Manolo Santana 1966-os sikere óta az első spanyol férfi teniszező, aki a sportág szentélyében diadalmaskodni tudott, a fináléban 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (8-10), 9:7-re nyert a svájci világelső ellen.

"Mindegy, mit mond az ATP, Rafa, te vagy a legjobb" - írta címlapján a Marca, hozzátéve, hogy "'Rocky' Nadal legyőzte Federert az évszázad mérkőzésén".

Az As "Éljen Nadal király!" címmel jelent meg, az El País pedig a hazai kedvenc dicsérete mellett nem feledkezett meg a vesztesről sem, kiemelve, hogy Federer 0-2-es hátrányból egyenlített: "Lenyűgöző wimbledoni pályafutása során soha nem vesztette el az első két szettet, soha nem uralkodtak rajta. Soha nem találkozott még olyan ellenféllel, akinél a kiváló játékstílus kőkemény profizmussal párosul".

Az Asban maga Santana is írt néhány sort, amelyben párhuzamot vont az egy héttel korábban Európa-bajnoki címet szerzett labdarúgó-válogatott és Nadal között.

"Végre! A futball 44 éves átkot tört meg, Wimbledonban pedig 42 év után megvan az utódom. Különleges nap volt számomra ez, hiszen nem gondoltam, hogy valaha látni fogok még egy spanyolt, aki a magasba emeli a trófeát Wimbledonban" - fogalmazott.

A Sport szerint Nadal sikere átrendezi az erőviszonyokat a férfi teniszben:
"Elképzelhető, hogy Federer csillaga leáldozóban van. Mostantól kezdődik Rafa korszaka."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását