2024. március 29. - Auguszta

Anand már a vb-döntő után jöhet Nagykanizsára

Ha a jelenleg zajló világbajnoki döntő alakulása megengedi, elképzelhető, hogy már a magyar bajnokság második fordulójában, a címvédő Csuti SK ellen asztalhoz ül az Aquaprofit-Nagykanizsa csapatában a világbajnok Viswanathan Anand.
2008. október 21. kedd 10:13 - Hírextra
Nádasi Tamás, a klubszponzor tanácsadó cég elnöke az MTI-nek elmondta, az indiai nagymester a 11 forduló közül maximum négyben játszik, s eredménytől függetlenül fellépti pénzt kap.

"A Kramnyik elleni vb-döntő miatt kicsi az esély, hogy a bajnoki rangadón szerepel Anand, mivel ha rájátszás is lesz, a párosmérkőzés papíron november 2-ig tart, s ezen a napon rendezik a Csuti elleni összecsapást. Persze a párharc előbb is eldőlhet, ha van rá esély, megpróbáljuk elhívni Anandot, aki a német Baden-Baden együttesében is játszik, s ő dönti el, mikor melyik csapat színeiben szerepel" - mondta Nádasi, aki elárulta, hogy egy éve kezdték a tárgyalásokat Ananddal.

"A megállapodásban sokat segített Polgár Judit, aki jól ismeri Anandot, s erősítette az indiai kapcsolatot, hogy Sass-Brunner Erzsébet festőnő hagyatékát Nagykanizsán ápolják. Anand megnyerésével a célunk az is, hogy az itthon négy területen piacvezető cégünk Indiában is ismert legyen. A terveink között szerepel jövőre egy Polgár Judit-Anand találkozó létrehozása, amelyen a világ legjobb sakkozónője a világ legjobb sakkozójával mérkőzne."

Anandhoz hasonlóan a spanyol Alexei Shirov is csak pár meccsen szerepel a bajnokságban, Polgár Judit viszont biztosan játszik a Csuti ellen.

"Polgár Zsófi is legalább egyszer asztalhoz ül, az ő esetében még nehezebb összeegyeztetni az időpontot, hiszen Kanadából jön haza. Nagy álmunk, hogy ismét együtt szerepeljen a három Polgár-lány, erre jövőre van esély, mivel Zsuzsa várja az ajánlatunkat."

Nádasi Tamás hangsúlyozta, a jelenleg 78 játékost, közte 23 nagymestert soraiban tudó Aquaprofit-Nagykanizsa célja, hogy hosszú távon meghatározó csapat legyen a magyar mezőnyben és jól szerepeljen nemzetközi szinten, azaz a BEK-ben is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását