2024. március 29. - Auguszta

Találgatás a meghallgatásra várók névsora

Sajtótalálgatás az a tanúkénti meghallgatásra beidézendő politikusok neveit tartalmazó névsor, mely egyes médiumokban megjelent a Zuschlag János és társai ügyében folyó nyomozás kapcsán - mondta kedden az MTI-nek Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes.
2007. szeptember 25. kedd 14:38 - Hírextra

"A sajtóban megjelent, politikusok neveit tartalmazó névsorral kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni, nem kívánom megerősíteni" - mondta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész helyettese, egyben szóvivője.

Szabó Ferenc hangsúlyozta: "az ügyészség előzetesen tervezett, jövőbeli esetleges nyomozati cselekményekről nem ad felvilágosítást".

A szóvivő beszámolt arról, hogy a nyomozás határideje november 17., addig elvégezik a szükséges bizonyítást és utána tájékoztatják a nyilvánosságot.

Pénteken a Szegedi Városi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Zuschlag Jánost, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsít egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált költségvetési támogatásokkal kapcsolatban.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszövetség, mint minősítő körülmény miatt a büntetés felső határa húsz év. A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját is, hogy tartani lehet attól, hogy Zuschlag János bizonyítékokat elrejt, eltüntet, s esetleg tanúkat próbál meg befolyásolni.

A Csongrád Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság hétfőn hozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát helybenhagyta. Zuschlag Jánost Kecskeméten, a büntetés végrehajtási intézetben őrzik.
Zuschlag János, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének ügyvezető elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek és Kiskunhalas Közgyűlésének is tagja, a kiskunhalasi pártszervezet elnöke. A szocialista párt elnöksége és megyei vezetése felszólította a politikust, függessze fel párttagságát és mondjon le választott tisztségeiről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását