2024. május 4. - Mónika, Flórián

Földre hull az ex-Beatles?

Bontás vár Ringo Starr liverpooli szülőházára, amelyet a brit műemlékvédők nem tartanak megmentésre érdemesnek. Elhangzott olyan javaslat is, hogy Ringo Starr szülőházát tégláról téglára bontsák le, majd építsék újjá a 2011-ben megnyíló új Liverpool Museu
2008. július 7. hétfő 07:03 - Hírextra

A The Sunday Times beszámolója szerint az angol történelmi örökséget kezelő állami hatóság, az English Heritage számos támogató folyamodvány ellenére nem vette fel a védett építészeti emlékek listájára a Madryn Street 9. alatti viktoriánus épületet, amely így áldozatául eshet a meglehetősen lerobbant környék fejlesztési terveinek.

Hétfőn lesz 68 éve, hogy Richard Starkey, akit később a világ Ringo Starr néven, a Beatles dobosaként ismert meg, ebben a házban a világra jött. Itt azonban csak négyéves koráig élt, mert édesanyja akkor egy utcával odébb költözött.

Az English Heritage fő érve éppen az, hogy a ház a korai költözés miatt viszonylag kevéssé kötődik a Beatles-mítoszhoz.

A másik három ex-Beatle, John Lennon, Sir Paul McCartney és George Harrison gyermekkori lakhelyei mind védettek, és évente több tízezernyi látogatót vonzanak.

Az English Heritage még Ringo Starr elődjének, a Beatlestől 1962-ben megvált Pete Bestnek a házát is műemléki védelem alá vette, azon a címen, hogy az együttes néhány korai fellépésének ez volt a helyszíne.

A vasárnapi brit lap beszámolója szerint elhangzott olyan javaslat is, hogy Ringo Starr szülőházát tégláról téglára bontsák le, majd építsék újjá a 2011-ben megnyíló új Liverpool Museum részeként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását