2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zavahri még kiírtana 200-300 ezer amerikait, amihez Allah segítségét kéri

Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat kettes számú vezetője az interneten szombaton közzétett újabb videofelvételen gúnyolódott az iraki csapatkivonás menetrendjét előirányzó kongresszusi törvényjavaslaton - közölte a szélsőséges csoporto
2007. május 6. vasárnap 11:59 - Hírextra
Zavahri a májusi keltezésű, angol nyelvű feliratokkal ellátott felvételen hagyományos arab öltözéket és turbánt visel, és egy könyvespolc előtt ül.

A washingtoni székhelyű intézet közlése szerint Zavahri gúnyosan fogalmazott az iraki és afganisztáni pótlólagos költségvetésre vonatkozó, s egyben az amerikai katonák Irakból történő kivonásának menetrendjét is előíró törvénytervezetről, amelyet az amerikai kongresszus a múlt hónap végén fogadott el és Bush elnök kedden megvétózott.

"Ez a törvénytervezet megfoszt bennünket attól, hogy elpusztítsuk az amerikai erőket, amelyeket történelmi csapdába ejtettünk" - mondta Zavahri, hozzátéve, hogy a törvénytervezet az amerikai "bukás és csalódottság" bizonyítéka.

"Kérjük Istent, hogy az amerikai csapatok csak azután távozzanak, miután 200-300 ezer embert elveszítettek, hogy feledhetetlen leckét adjunk a washingtoni és amerikai vérengzőknek" - tette hozzá az al-Kaida kettes számú vezetője.

A törvénytervezet 124 milliárd dollárt irányoz elő az afganisztáni és iraki műveletek finanszírozására, és elrendeli az amerikai csapatok októberben kezdődő kivonását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását