2024. április 28. - Valéria

Iskola-beruházás, vesztegetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon kedden megkezdődik a dögei iskola-beruházással kapcsolatos ügy büntetőpere; az ügyészség Vincze Ferenc Tibort, a község független polgármesterét vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűnt
2008. július 7. hétfő 10:35 - Hírextra
A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség által benyújtott vádirat szerint az önkormányzati vezető a dögei általános iskola felújításának, bővítésének, illetve a hozzá kapcsolódó sportcentrum és uszoda építési munkáinak elnyeréséért húszmillió forint kenőpénzt kért egy kft. ügyvezetőjétől.

A polgármester és az időközben elhunyt ügyvezető később újra találkozott, s a helyhatósági tisztségviselő arra emlékeztette a cégvezetőt, hogy a 20 millió forintból csak 8 millió "van letudva".

Az ügyvezető diktafonra rögzítette a beszélgetést, amelyen az is hallható, hogy a polgármester "társai biztosítékot akarnak, mert, ha a fennmaradó összeget nem kapják meg, a képviselő-testület elé viszik az ügyet". S ebben az esetben a megkötött kivitelezői szerződés szerint a kft.-nek súlyos kötbért kell fizetnie.

A dögei önkormányzat a Regionális Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 95 százalék arányú támogatást iskolájának - összesen 237 millió forint költségű - korszerűsítésére és bővítésére.

Az építési munkálatokat közbeszerzési eljárás során nyerte el a kft., amely 2006. augusztus 31-ei határidővel vállalta a befejezést. A társaság és az önkormányzat 2006. nyarán elszámolási vitába keveredett, s végül a beruházást egy másik cég fejezte be.

A vesztegetésgyanús ügy tavaly került nagy sajtóérdeklődés középpontjába, miután a Hír TV-hez eljutott a kompromittáló hangfelvétel, s a televízió adásaiban lejátszotta azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását