2024. április 23. - Béla

Nem véres, csak paradicsomos

Második alkalommal szerveztek Mórahalmon paradicsomfesztivált: a vasárnapi rendezvény csúcspontja a kétfordulós csata volt, amelyen több tonna érett paradicsomot dobáltak célba és egymásra a versenyzők.
2008. július 6. vasárnap 19:07 - Hírextra

A vetélkedőn - melyhez csaknem harminc köbméter paradicsomot halmoztak föl a homokháti kisváros sportpályáján - ötfős csapatok küzdöttek egymással. A versenyzők hol védőként, hol támadóként léptek a pályára. A támadók célja az volt, hogy minél több paradicsomot dobjanak hat-hét méter távolságból a focikapu tetejére erősített ládába egy ötven centi átmérőjű lyukon keresztül. A védők folyamatos paradicsomzáporral próbálták eltántorítani ettől a támadókat. A csapatok utánpótlását a pályán a köbméteres ládákban és kupacokban felhalmozott érett paradicsom biztosította.

Az ötperces menetet követően a szerepek fölcserélődtek: az igencsak "paradicsom áztatta" ruhájú támadókból védők lettek, akik igyekeztek megakadályozni a puha lövedék célba jutatását. A csapatok különböző taktikát alkalmaztak, voltak, akik cserékkel igyekeztek fenntartani a sűrűn röpködő paradicsomok közepette a támadók harcikedvét, volt, aki sisakot húzott, de olyan is akadt, aki az őt ért találatokkal mit sem törődve dobálta a piros gömböcskéket a ládába. A legjobbak egy ötperces menet alatt hét kiló paradicsomot jutattak célba.

A versenyzők regenerálódásáról a helyi tűzoltók gondoskodtak, fecskendővel segítettek a tisztálkodásban a sportolóknak, akiknek nemcsak a rájuk tapadt paradicsompüré, hanem a nyári hőség miatt is jólesett a zuhany.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását