2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es világbajnokság kilencedik futamát, a Brit Nagydíjat és sikerével a pontversenyben utolérte a brazil Felipe Massát az élen.
2008. július 6. vasárnap 19:00 - Hírextra

A Silverstone-ban rendezett, többnyire szakadó esőben lebonyolított 60 körös futamon Hamilton mögött a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) végzett a második helyen, míg a brazil Rubens Barrichello (Honda) lett a harmadik.

Hamilton, aki idén harmadszor győzött, 48 ponttal az élre került a vb-összesítésben holtversenyben a 13. helyen célba érkezett Massával, de hozzájuk hasonlóan a címvédő, ezúttal negyedik finn Kimi Ra:ikönnennek is 48 pontja van, csakhogy míg riválisainak három futamgyőzelme van, neki kettő, így harmadik a pilóták rangsorában.

Hamilton a negyedik helyről rajtolt, és az 5. körben sikerült megelőznie az akkor vezető csapattársát, Heikki Kovalainent, majd az extrém időjárási körülmények ellenére fölényesen nyert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását